O nama

Ukratko o nama

Kvalitet je naše ime duže od 30 godina. Dusa d.o.o. je firma koja proizvodi visokokvalitetne prozore i vrata, a dizajnom, razvojem i primjenjenom tehnologijom zauzima već od svog osnivanja vodeće mjesto u struci. Vrhunska kvaliteta proizvoda i visoka razina stručnosti u području uslužnih djelatnosti – od savjetovanja, montaže do naknadne brige o proizvodu – pruža vrhunsku uslugu bez kompromisa!

Naša uspješnost je rezultat oduševljenja naših kupaca i njihovo dugogodišnje povjerenje. Cilj našeg poslovanja jeste da nam se kupac zadovoljno vrati i preporuči nas novom kupcu. Do sada uspjevamo ostvariti pomenuti cilj zahvaljujući tome što su u naše proizvode ugrađeni visokokvalitetni materijali koji osiguravaju dugotrajnost, a izrađeni su da zadovolje sve funkcionalne i estetske kriterije. Zahvaljujući tome Vašem domu ili poslovnom objektu zagarantovano nudimo izvanredan vanjski i unutrašnji izgled uz adekvatnost normi toplotne i zvučne izolacije.

Garancija kvaliteta i usklađenost sa evropskim normama radi institut u Rosenheim-u, u Njemačkoj, gdje periodično vršimo testiranje i kontrolu naših proizvoda.

Zašto drvo?

Prije konačnog odabira materijala, važna je dobra informiranost.

Pretpostavka da stolariju ne namjeravamo promijeniti sa promjenom mode za nekoliko godina ide u prilog drvenom prozoru.

Zašto?

Objekti pod zaštitom spomenika kulture s ugrađenom drvenom stolarijom su “živi“ dokaz za to. Ako je prozor, proizveden prije mnogo godina, prema ondašnjoj tehnologiji, izdržao dugi niz godina, današnji kvalitetan i održavan drveni prozor može izdržati i više od 100 godina.

Kada se spominju PVC prozori, među prvim riječima je lagano održavanje. Zašto lagano? PVC prozore nije uopće moguće održavati u pravom smislu te riječi, nego samo čistiti. S vremenom, pranje se pretvori u jako struganje čime se oštećuje površina prozora.

A šta tada?

Zamijeniti ga za drveni prozor, koji, u prvom redu, ne veže toliko prljavštine na sebe, a sva eventualna mehanička oštećenja lako se saniraju. Nivoom kvalitete površinske obrade prijašnjih godina, drveni prozori morali su se često ručno premazivati lazurama ili bojama da bi se zaštitili. Današnja kvaliteta površinske obrade drva, bilo u pogledu kvalitete samih materijala bilo u pogledu tehnologije zaštite drva, produljuje “životni vijek“ prozora i višestruko smanjuje potrebu za novim premazivanjem.

I tehničke karakteristike su na strani drva. Naime, dokazano je da drveni prozori imaju najbolju toplinsku i zvučnu izolaciju. Stabilnost drva i moguća izrada velikih stijena iz jednog komada bez deformacija i posljedica na brtvljenje velike su prednost drva. Drveni prozori “dišu“, što je posebno važno za prostorije s većom količinom vlage u zraku (npr. kuhinje, kupaonice ili spavaće sobe), ali i za prostorije sa suhim zrakom (npr. kod centralong grijanja). Drvo difuzijom izbacuje suvišnu vlagu izvan prostorije odnosno, u suprotnom slučaju, ubacuje potrebnu vlagu u prostor.

I na kraju, ali ne i manje važno, ostaje pitanje topline drva? Velika većina složit će se da je drvo u tom pogledu nenadomjestivo.

Opće informacije o
CE-deklaraciji o usklađenosti s propisima

CE-oznaka o usklađenosti s propisima kratica je Europske zajednice (na franc. “Communautés Européennes”).

CE-oznaka pokazuje usklađenost proizvoda s mjerodavnim EG-smjernicama i njihovim tehničkim specifikacijama. Ne predstavlja ni oznaku robe ni oznaku porijekla, nego se odnosi isključivo na bitne zahtjeve.

Proizvod sa CE-oznakom ima u cijeloj Europi jedinstvenu oznaku i time je odobren za slobodan promet robom u svim europskim zemljama. Vrijednosti zadane za CE-oznaku predstavljaju reprezentativni presjek našeg cjelokupnoga programa proizvoda.